duminică, 1 noiembrie 2009

Halloween party


31 octombrie. O zi in care fiecare sarbatoreste ziua de Halloween. O zi in care toti se duc in club. O noua oportunitate pentru adolescenti sa se imbete cu verdele ambiental al clubului.
Piata sudului. Statia de metrou. Penultimu vagon. Cateva persoane. De la fiecare statie incep sa urce calatori cu o anumita destinatie si o anumita vestimentatie. Vestimentatie de Halloween. In tot acest timp simteam un regret ca nu ma duc la una din miile de petreceri din Bucuresti, dar uitandu-ma in jur am realizat altceva. 90% din prostia romaneasca se duce la o petrecere de Halloween. Fara statistici. Doar privindu-i pe acei mici cocalari care au pantalonii plini de paiete si care "vorbesc" la telefon astfel incat ii remarca tot metroul, acei copilasi carora nici nu li s-au uscat cerneala de pe buletin bine [unii nici macar nu au] si o ard cu tigara in gura si Durexu in portofel, acei pusti cu 3 carduri in buzunar si parinti parlamentari. Asta se intampla de Halloween.
Daca tot am preluat o traditie, macar sa fie completa, nu adaptata. Unde sunt dovlecii pusi la fiecare colt de strada, unde sunt copii cu costumele lor ducandu-se din usa in usa cu memorabila replica: "trick or treat?". Unde sunt toate acestea? M-am saturat sa vad cocalari de Halloween care asculta manele la telefon. Sunteti falsi. Ipocriti. Imi este mila de voi ce 90%. Iar pentru ceilalti 10% - respect.
Dar acum a trecut si Manelleween. Asteptam si anu viitoar o schimbare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu